Informații economice august 2017

0

– Exporturile României au crescut în august cu 10,7%, iar importurile au avansat cu 9,3%. Deficitul comercial a crescut cu 3,9% față de aceeași lună a anului trecut, la 1,06 miliarde euro.

– Conform INS, în primul semestru din 2017 au fost date în folosință aproximativ 23000 de locuințe, în scădere cu aproximativ 1000 față de aceeași perioadă din anul trecut. Pe medii de rezidență, în semestrul I 2017, cele mai multe locuințe au fost date în folosință în mediul urban (57,6%).

– AFI Europe a demarat lucrările la centrul comercial din Brașov. Valoarea totală estimată a investiției pentru centrul comercial și o clădire de birouri este de aproximativ 120 milioane de euro.

– OMV Petrom a realizat în primul semestru din 2017 un profit net de 1,21 miliarde lei (aproximativ 266 milioane euro), cu 199% mai mare decât cel raportat în peroada similară a anului trecut.

– Documentația pentru proiectarea și execuția celor aproximativ 60 de km ai autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș a fost transmisă spre SEAP. Proiectul este în valoare de  215 milioane euro fără TVA și va dura 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni execuție).

– Autostrada Sibiu-Pitești va costa de două ori mai mult decât era estimat în Master Planul de Transport, suma a crescut la aproximativ 3,3 miliarde de euro.

– În zona Brăila va fi executat un pod peste Dunăre. Acesta va fi cel mai mare proiect de infrastructură de după revoluție, cu o valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Lungimea podului va fi de aproximativ 2 kilometri, cu o deschidere laterală de aproape 490 metri pe malul dinspre Brăila și de aproape 365 metri pe malul dinspre Tulcea. Proiectarea va dura 18 luni, iar realizarea lucrărilor 36 de luni.

– Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 66% față de aceeași perioadă din 2016, până la 147.907 de unități. Deși au scăzut față de primul trimestru, înmatricularile au accelerat puternic față de anul trecut ca efect al elimimarii timbrului de mediu de la 1 februarie.

– Guvernul va reintroduce supraacciza la carburanți: scumpirile se vor aplica de la 1 septembrie, posibil în două etape.

august

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.