Creditele și ajutorul avocaților

0

În urmă cu câțiva ani, nu foarte mulți, pe când nici nu bănuiam apropierea acestei puternice crize financiare care ne afectează de atâta vreme și din care nu se vede nicio ieșire prea apropiată, românii se bucurau de acces la credite rapide și la îndemână.

Nu puțini au fost cei care au profitat de aceste oferte și fie ca a fost vorba de credite mici pentru mobilă sau aparate electronice care se obțineau foarte rapid doar pe baza buletinului în magazin, fie că a fost vorba de credite mai mari pentru o mașină nouă sau pentru o locuință, românii au accesat ofertele de creditare ale băncilor fără teama zilei de mâine bazându-se pe traiul bun și economia oarecum înfloritoare care se intrezărea la orizont.

balantaCreditele mari, cum sunt cele pentru mașină sau casă sunt cele care au îndatorat foarte mult cetățenii și care astăzi se văd puși în situația de a nu își putea plăti datoriile, fiind nevoiți să vândă bunurile achiziționate la acea vreme pentru a acoperi măcar o parte din datorie pentru că valoarea lor a scăzut enorm și nu acoperă toată datoria, iar cu băncile știm foarte bine că nu este de glumit.

Un mare avantaj la acea vreme a fost reprezentat de creditele în valută și aici au câștigat detașat creditele în euro și franci elvețieni, dar odată cu criza financiară și cu creșterea incredibilă a acestor valute se pare că și ratele au crescut la fel de mult, ridicând mari probleme celor care au astfel de credite și care s-au trezit că platesc rate și de 2-3 ori mai mari decât erau inițial pentru că băncile calculează ratele la cursul valutar de astăzi și nu cel la care au fost contractate împrumuturile.

Având în vedere aceste probleme pe care le întâmpină cei cu credite în valută, din ce în ce mai mulți români apelează la avocați și cheamă în instanță băncile pentru a încerca să obțina recalcularea ratelor și reconsiderarea valorii creditelor la cursul de schimb valutar de la data obținerii creditelor și nu cum se practică astăzi la cursul zilei.

Putem vorbi despre o întreagă zonă a țării: avocat cluj, avocat timisoara, etc. Disputa creditelor s-a mutat în sălile de judecată, de unde avocații care reprezintă  băncile susțin că nu poate fi vorba de o astfel de recalculare și cel mult se poate ajunge la plata ratelor în valută la prețul cumpărării acesteia care este mai mic decât prețul de vânzare, lucru care ar însemna o scădere nesemnificativă a ratelor datornicilor.

Avocații care îi reprezintă pe datornici susțin că o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene le dă dreptul clienților de a plăti ratele la valoarea la care le-au obținut, ceea ce pentru unii înseamnă scăderea datoriilor la jumătate.

Pentru cei care doresc să își obțină reducerea ratelor și astfel ușurarea de datorii trebuie să apeleze la o firmă de avocatură și să acționeze în judecată banca la care are datorii și cu putin noroc vor avea câștig de cauză, cu mențiunea că acesta este un proces de durată ce poate dura în cel mai fericit caz 2 ani sau chiar și 4 ani în unele cazuri.

Nu vă lăsați doborâți de disperare și înarmați-vă cu răbdare, apelati la serviciile unui cabinet de avocatură care vă va îndruma cel mai bine și vă vor oferi serviciile lor pentru a obține reducerea ratelor.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.