Cum să crești productivitatea atunci când lucrezi la domiciliu

0

Lucrul la domiciliu este în creștere, în special datorită numărului în creştere de persoane care desfășoară activități independente și politicilor companiilor mari.

Acest lucru înseamnă că mai mulți lucrători nu vor mai trebui să meargă la birou, ceea ce înseamnă că aceştia nu vor mai trebui să facă naveta, n-o să se mai lupte cu traficul infernal de la orele de vârf, nu-şi vor mai cheltui banii pe masa de prânz servită în oraş în fiecare zi și nici nu vor mai avea de-a face cu o politicile de birou.

Pentru unii dintre aceştia probabil că acest lucru sună ca un vis devenit realitate. Dacă deja sunteți unul dintre cei norocoşi care în prezent lucrează de la domiciliu sau poate doar speraţi că în curând o s-o faceţi, în continuare îţi vom oferi cinci strategii necesare pentru a-ţi crește productivitatea atunci când munceşti de acasă.

productivitatea muncii la domiciliuMunceşte atunci cînd o faci cel mai bine
Unul dintre cele mai importante dezavantaje atunci când lucrezi într-un birou este ca trebuie sa fii efectiv acolo între 8/9 a.m şi 17/18 p.m., de luni până vineri.

Din păcate, poate că acest interval orar nu este şi cel în care tu personal eşti cel mai productiv.

Unii oameni îşi pot îndeplini cele mai importante sarcini zilnice încă înainte de prânz, în timp ce alții dau cel mai bun randament seara târziu.

Atunci când lucrezi de acasă, unul dintre avantaje este că, de obicei, poti alege intervalul orar în care să munceşti.

Află când ești cel mai productiv și munceşte atunci cu ferocitate, fără a te lăsa distras în acest răstimp.

Stabileşte-ţi limite realiste
Dacă aveți copii, probabil că niciodată nu lucrezi atunci când ei sunt treji şi îţi distrag atenţia sau poate că îți stabileşti anumite ore şi zile dedicate lucrului.

În orice caz, este o adevărată provocare să diferenţiezi timpul efectiv de lucru de timpul domestic, deoarece acesta este unul şi același atunci când lucrezi de acasă.

Pentru a face acest lucru cât mai eficient posibil stabileşte-ţi limite realiste și ţine-te de ele, respectă-le şi ajustează-le doar atunci când este necesar.

Aceste linii directoare literalmente îţi separă viața de birou de viața domestică, contribuind să lucrezi efectiv într-un adevărat birou la domiciliu.

Dacă nu ai suficient spațiu pentru amplasarea unui birou, găseşte-ţi un loc care să te distragă cât mai puţin, departe de televizor sau de camera în care se adună familia.

Fă sport în fiecare zi
Știm cu toții că exerciţiul fizic este bun pentru sanatate, dar câţi dintre noi conştientizează faptul că acesta este, de asemenea, şi o modalitate foarte bună de a-ţi spori şi productivitatea muncii?

Şi aşa şi este, făcând sport zilnic îţi îmbunătățeşti energia şi circulaţia sanguină, devenind mai vioi, iar toate aceste beneficii ar putea contribui la o zi şi mai productivă la biroul tău de la domiciliu.

Deci, de cât exerciţiu fizic ai nevoie? Un studiu al Universitaţii din Georgia a constatat că atâta timp cât efortul cu exerciţiul fizic făcut este de intensitate mică până la moderata vei experimenta o oboseală scăzută pe tot parcursul zilei.

Nu aveți nevoie de antrenamente serioase cu greutăţi, ci mai degrabă de o plimbare în aer liber sau de 20 de minute de antrenament la domiciliu după un curs video.

Îmbracă-te întotdeauna corespunzător
Că tot lucrezi de acasă, de ce să nu sari din pat direct la birou și să munceşti în pijamale toată ziua?

În timp ce pe unele persoane pare că nu le deranjează acest aspect, dacă te îmbraci corespunzător pentru ziua pe care o ai în faţă te va motiva suplimentar și te va ajuta să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut.

Un studiu al Universităţii Northwestern a testat aceasta teorie, punând subiecţii să poarte haine albe de laborator și să facă „testul Stroop “, un test în care participanții trebuie să spună culoarea unui cuvânt arătat repede pe o planşă, şi nu cuvântul în sine.

Cei în haine de laborator au făcut erori doar pe jumătate față de indivizii îmbrăcaţi în mod normal. Aşadar, dacă vrei să fii mai productiv, îmbracă-te corespunzător.

Alocati-vă timp pentru treburile casnice
Atunci când lucrezi la domiciliu, unele dintre cele mai mari distrageri pot fi reprezentate de treburile familiale şi de cele casnice.

Este posibil să nu fii capabil să controlezi ceea ce face întreaga ta familie, dar cu siguranţă că poți ţine pasul corespunzător cu treburile casnice, pentru a elimina cel puțin o distragere majoră a atenției.

Dacă treburile casnice îţi consumă o cantitate semnificativă de timp din timpul orelor de lucru, încearcă acest procedeu: înainte de culcare, pune toate vasele în mașina de spălat vase și curăţă şi șterge masa sau ce mai e de curăţat.

În plus, în fiecare dimineață, alege şi rezolvă una dintre treburile casnice înainte de a începe ziua de lucru. Exemplele pot include aspirarea covoarelor, curățenia în baie sau spălatul lenjeriei.

Dacă soțul sau copiii te ajută la aceste activităţi cu atât mai bine, vei avea parte de mai puţin stres şi de mai puţină mizerie.

În loc de concluzie
Lucrând de acasă ar trebui să îţi confere mai mult timp pe care să-l petreci cu familia și să poţi face ceea ce iţi place, atâta timp cât programul alocat muncii este productiv.

Gândeşte-te doar că nu mai trebuie să-ţi petreci ore întregi făcând naveta, că poţi lucra efectiv mai puțin, deoarece poți alege să munceşti în intervalul orar în care esți cel mai productiv (şi să spui la revedere reculului de după-amiază) și că, în plus, poți lucra într-un spațiu în care te simţi cel mai confortabil.

În plus, prin creșterea productivității atunci când lucrezi la domiciliu vei crește şi cantitatea de timp în care să te bucuri de viață.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.