Cum să cumperi de la comercianții angro și cash and carry

0

Este greu să reziști tentației de a profita de ocaziile fantastice pe care le oferă comercianții angro și cash and carry. Cu toate acestea, iată câteva sfaturi de care consumatorii ar trebui să țină cont atunci când doresc să cumpere produsele oferite de aceștia, pentru a se asigura că aceste oferte extraordinare îi ajută cu adevărat să economisească bani.

cash and carryNu cumpărați produse pe care nu le folosiți
Se știe că nu avem capacitatea de a folosi prea multe lucruri deodată.

Bunurile perisabile au o durată de conservare limitată, astfel că achiziționarea unor cantități prea mari de legume proaspete, produse lactate sau din carne nu îşi are întotdeauna rostul.

Dacă ajungeți să aruncați cantități uriașe de produse proaspete pentru că s-au stricat înainte de a le consuma, în final acest lucru nu vă ajută deloc să economisiți bani.

Cumpărați produse care pot fi congelate sau care au un termen de valabilitate prelungit, însă și aceste produse se vor deteriora sau învechi, în cele din urmă.

Țineți minte: nu cumpărați produse doar pentru că sunt la ofertă dacă, în mod realist, nu le veți utiliza.

Aceasta este una dintre capcanele în care pică majoritatea cumpărătorilor atunci când identifică o ocazie.

Doar pentru că untul de arahide este la reducere, nu este nevoie să achiziționați 30 de borcane odată, dacă membrii familiei tale nu se dau în vânt după acest produs!

Și încă un aspect – nu cumpărați lucruri pentru care nu puteți asigura un spațiu suficient de depozitare.

Împărțiți cheltuielile cu altcineva
Dacă aparțineți unei familii mai puțin numeroase, achiziționarea unor cantități mari de produse nu este o idee prea bună.

Dacă doriţi să faceţi economii cu adevărat, găsiți un prieten cu obiceiuri de cumpărare similare și achiziționați împreună cantități mai mari de produse, pe care apoi să le puteți împărți cu ușurință.

Folosește-ţi cunoștințele matematice
Multe persoane cad victimă concepției că multe dintre produsele vândute de comercianții angro au un preț mai bun decât oriunde în altă parte, iar acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

În mod sigur, vei dori să te asiguri că produsele pe care le cumperi sunt cu adevărat o „afacere”.

Luați un calculator cu dumneavoastră pentru a vedea cât plătiți per unitate.

Dacă, de exemplu, prețul pentru o conservă cu sos de tomate este întradevăr mai mic decât într-un magazin alimentar obișnuit, atunci cumpărarea angro poate fi justificată.

Totuși, nu toate produsele care pot fi cumpărate în cantități mari reprezintă şi o ofertă avantajoasă.

Explorează toate opțiunile
Mulți comercianți angro sau cu depozite promovează produse nealimentare, care pot reprezenta cu adevărat o ofertă avantajoasă.

Unii dintre aceştia oferă produse precum cauciucuri, televizoare, computere, bijuterii scumpe, articole vestimentare sau ochelari și accesoriile aferente.

Aceste oferte se pot transforma în economii considerabile dacă chiar aveți nevoie de aceste produse, însă este important să verificați și alte oferte.

Doar pentru că produsul se află într-un magazin angro nu înseamnă automat că este și la cea mai bună ofertă.

Comercianții convenționali ar putea oferi reduceri sau oferte speciale, astfel că angro-ul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere. Nu îți fie teamă să explorezi noi opțiuni.

Acest lucru este cu atât mai important atunci când cumpărați articole de valoarea ridicată, pentru care trebuie să băgați adânc mâna în portofel.

Evitați cumpărăturile impulsive
Similar comercianților convenționali, magazinele angro îşi concentrează atenţia pe cumpărăturile impulsive.

Gândiți-vă la culoarele pline cu cărți, jucării, mărfuri de sezon sau bomboane. Cel mai bun mod de a evita cumpărăturile impulsive este acela de a vă face o listă de cumpărături pe care apoi să o respectați cu strictețe.

Astfel veți putea evita acele culoare cu produse de care nu aveți nevoie. Iar dacă un produs nu se află pe lista ta de cumpărături, probabil că nu ai nevoie de el!

Încearcă produsul, înainte de a-l cumpăra
Majoritatea comercianților angro au în oferta lor produse ale unor magazine de marcă şi branduri cunoscute.

Cu toate ca ar putea fi vorba cu adevărat de o ocazie avantajoasă, nu este prea inteligent să achiziționați cantități mari de produse cu care nu sunteți familiarizat sau care nu vă plac foarte mult.

Mulți comercianți oferă mostre ale acestor produse în magazin, astfel că este o idee excelentă să le încercați înainte de a le cumpăra, iar dacă nu puteți face acest lucru, atunci probabil că ar fi mai bine să vă concentrați pe produsele pe care le cunoașteți deja.

Sau, de ce nu, puteți întreba o persoană de încredere cu privire la un anume articol. Nu este nimic mai rău decât să îţi cheltuiești banii pe o cantitate mare dintr-un produs pe care îl detești.

Doar pentru că un bax de macaroane cu brânză costă cu 5 cenți mai puțin per cutie, nu este deloc profitabil să cumperi angro, dacă într-un final ajungi să le irosești deoarece nu îți place să le consumi.

În concluzie
La fel ca majoritatea deciziilor de cumpărare, cheia constă în a te întreba dacă ai nevoie cu adevărat de un produs, înainte de a-l cumpăra.

Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să vă asigurați că ceea ce cumpărați vă este necesar și că vă place.

A cheltui banii pe un produs pe care la scurt timp veți dori să îl înlocuiți, fie pentru că s-a stricat, fie pentru că nu este cu adevărat ceea ce v-ați dorit, nu este prea înțelept din punct de vedere al bugetului.

Nu cădeți în capcana marilor oferte și verificați înainte dacă este într-adevăr rentabil. În anumite cazuri, ar putea fi mult mai eficient să rămâneți fideli comercianților, produselor şi cantităţilor convenționale.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.