Produsele pe care ar trebui să le cumperi o singură dată

0

Bunica mea spunea mereu: „Dacă cumperi ieftin, vei cumpăra de două ori!“ Şi chiar avea un punct de vedere valid. În lumea în care trăim nu mai sperăm ca lucrurile să ne ţină o viaţa, odată cu apariţia bunurilor de unică folosință şi a celor cu costuri reduse.

Într-o perioadă relativ scurtă de timp, am văzut că oamenii au înlocuit practica de a investi în produsele de calitate, care sa reziste în timp, în favoarea consumului de cantități mari de articole produse în masă, marfă de o calitate scăzută.

Poate că există unele produse pentru care într-adevăr merită să plăteşti în plus pentru o calitate superioară. Pentru că, cu o alegere atentă și o investiție înțeleaptă, acestea chiar pot dura o viaţa de om.

geantă de pieleÎn cele ce urmează ne vom indrepta atenţia spre trei articole utile pe care le-ai putea cumpăra astăzi și le vei putea folosi pentru tot restul vieții tale.

Un cuțit bun de bucătărie
De ce să cheltuieşti bani pe un cuțit bun? Ei bine, un cuțit de o calitate superioară este o adevărată investiție. Pentru că cuțitul de bucătărie este cu siguranţă cel mai utilizat instrument pentru prepararea fiecărei mese.

El va face aproape tot: tocarea, divizarea şi decojirea diverselor legumele sau fructe, tăierea cărnii și lista poate continua, deci asigurați-vă că veţi ține în mâna cuțitul potrivit înainte să-l cumpăraţi.

Nu fiţi calic în a cheltui banii pe un cuțit de bucătarie, dumneavoastră veti fi bucătarul șef. Acesta vă va ţine şi zeci de ani, dacă veți avea grijă de el.

Evitați cuțitele care au marginea de tăiere zimțată și să nu cădeţi în plasa aşa ziselor reclame care sugerează că un cuțit bun nu va avea niciodată nevoie de ascuțire. Un cuțit bun se ascute regulat.

Uneltele şi scule de mână
Adică exact de ceea ce vei avea nevoie pentru a asambla mobilierul. Sau poate că soția îţi va cere să instalezi un ventilator de tavan. Ori fiica ta are nevoie de reparaţii la bicicletă.

Desigur, în cazurile prezentate va trebui să aveți instrumentele necesare pentru a vă ocupa personal de toate aceste probleme, chiar dacă vă pricepeţi, nu-i aşa?

În ziua astăzi, pentru majoritatea oamenilor, să deții un set complex de unelte și scule este ceva neobişnuit, ce numai bunicii noştrii l-ar fi făcut.

Dar să fii posesorul unor uneltele şi scule potrivite iţi va permite să abordezi o multitudine de probleme de uz casnic și să salvezi o avere de-a lungul anilor, deoarece nu vei plăti pentru aceste servicii.

Pentru a te asigura că le vei cumpăra o singură data şi te vor ţine toată viaţa va trebui să cheltui ceva bani pe instrumente de calitate.

Puteți merge cu ușurință la magazinul local ce acordă discount-uri și cumpăra un set de instrumente de 100 de piese pentru o sumă mică, însă ar trebui să rezistaţi acestei tentații, deoarece aceste unelte şi scule sunt prost fabricate şi vă veţi bucura de ele, probabil, doar câteva utilizări înainte de a se strica.

Aşa că investiți banii în calitate, ceea ce înseamnă instrumente durabile, care vă vor ţine o viaţa.

Orientaţi-vă spre unelte din fier forjat cu mânere din plastic, fibră de sticlă sau metal şi alegeţi acele piese care sunt durabile și dure.

Multe dintre mărcile de top vin la pachet cu o garanție pe viață. Cu toate acestea, instrumentele de calitate superioară ar trebui să dureze nu doar o singură viață, ci chiar pentru câteva generații.

Geantă de mână sau servietă din piele
Americanii din anii ’20 și ’30 sunt acum depăşiţi cu cel puțin o generație de epoca îmbrăcămintei confecţionate în casă.

În anii ’50, majoritatea gospodăriilor aveau mașini de cusut, iar oamenii știau ceva despre modul în care se confecţionează îmbrăcăminte şi cum elementelele unui articol sunt puse împreună pentru a forma un tot.

Aceştia se puteau uita la un produs din magazin și erau capabili să-şi dea cu părerea dacă acesta a fost asamblat corespunzător şi dacă este de calitate.

În zilele noastre însă, de cele mai multe ori, articolele sunt proiectate să dureze un singur sezon, dar dacă vei cumpăra un produs de o calitate superioară, în stilul clasic, vei avea plăcuta surpriză că te-ar putea ţine o viață întreagă.

Atunci când cumperi o geantă de piele sau o servietă, uită-te după cusăturile mici, înguste, care să fie realizate cu fire puternice. Asigurați-vă că orice detaliu este frumos prelucrat și finisat în mod corespunzător.

Cele mai rezistente genţi sunt realizate din piele de cea mai bună calitate. Aşa că ideal este să cumperi în stilul clasic şi nu cele mai noi apariţii, în funcţie de trend – pentru a te asigura că vei avea geanta care te va ţine o viață întreagă.

Dacă veţi folosi poşeta sau servieta chiar şi o dată sau de două ori pe săptămână, investiţia va fi de asemenea profitabilă, dacă luăm în considerare costul în funcţie de durata sa de utilizare, adică întreaga viaţă.

Descotorosiţi-vă de produsele unică folosință
Din păcăte, pierdem total din vedere valoarea lucrurilor de calitate, văzând toate produsele ca de unică folosință și ignorând valoarea reală a unui articol cu zeci de ani de utilizare.

De aceea, ar trebui să luăm în considerare faptul că banii pot fi cheltuiţi mai înțelept. Ar trebui să ne comportăm mai degrabă ca și înaintașii noștri, cumpărând lucruri cu scopul de a ne folosi de ele cât mai mult timp posibil, ca apoi să le predăm generației care vine după noi.

Acest lucru va limita și amprenta noastră asupra mediului.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.