De ce expiră cardurile de credit?

0

Pe lista întrebărilor la care nu v-ați gândit ar putea fi și următoarea: de ce au cardurile de credit o dată de expirare? Există câteva motive temeinice pentru care se întâmplă acest lucru.

Protecție împotriva fraudei
Cardurile de credit sunt vizate de foarte mulți infractori. Aceștia pun mâna pe numărul dumneavoastră de card și fac un tur de cumpărături.

Societățile care emit cardurile de credit au venit cu o modalitate cu un grad scăzut de tehnologie, pentru a face mai dificil furtul banilor de pe carduri, prin adăugarea unui al doilea număr, data de expirare.

card de creditPână la urmă, acest lucru nu s-a dovedit suficient, fraudatorii putând obține ambele numere de pe o chitanță de cumpărături cu cardul.

Ulterior, un al treilea număr cu trei sau patru cifre a fost adăugat, care era imprimat pe partea frontală sau pe verso-ul cardului, fără însă ca acesta să apară și pe chitanță.

Similar, prin schimbarea datei de expirare, va fi tot mai greu pentru hoți să valideze și să utilizeze cardul dumneavoastră.

Verificarea eligibilității
Doar pentru că te-ai calificat pentru un împrumut în urmă cu trei ani, nu înseamnă că vei fi eligibil și în prezent. Atunci când cardul de credit are o dată de expirare, emitentul de card are posibilitatea de a vă reevalua eligibilitatea (și condițiile).

Starea fizică a cardului
Aveți în portofel un card care pare destul de uzat? Sau poate aveți un card pe care trebuie să îl scanați de mai multe ori pentru a funcționa? Dacă folosiţi cardul foarte des, acesta se poate uza, iar ultimul lucru pe care un emitent de card și-l dorește este acela ca utilizatorul să se afle în posesia unui card care nu funcționează.

Expirarea unui card garantează faptul că utilizatorul va primi un card nou-nouț înainte ca acesta să se uzeze.

Branding
Concomitent cu asigurarea faptului că un card este funcțional, emitentul și-ar putea dori să actualizeze aspectul cardului. Nici o companie nu își dorește să folosească la nesfârșit acelaşi tip de branding.

Data de expirare garantează faptul că nu vă veți afla în posesia unui card care arată de pe vremea când închiriai un film de superproducție pe o casetă VHS.

Avertisment că vă aflați în posesia unui card
Poate că ați jurat că nu veți mai folosi acel card de credit. L-ați tăiat în bucăți sau l-ați dosit în dulap, cu gândul să-l folosiţi doar în caz că veți avea absolut nevoie de el.

Acest lucru s-a petrecut în urmă cu doi ani de zile și ați uitat cu desăvârșire unde se află. Emitenții cardurilor de credit nu sunt străini de comportamentul uman.

Ei știu că dacă vă pun un card de credit nou și strălucitor în față vă vor ispiti să faceți câteva cumpărături impulsive, pe care altfel cu siguranţă că nu le-ați fi făcut.

În concluzie
Emitenții de carduri folosesc data de expirare a cardului cu scopuri diferite. Primul și cel mai important, doresc să elimine la minimum fraudarea.

Totuși, țelul lor este acela de a te face să cheltui cât mai mult.

Sfatul nostru este să nu cădeți în această capcană. Nu este nimic greșit cu cardurile de credit, dacă sunteţi genul de persoană care achită ratele totale în fiecare lună. Dacă nu este așa, poate că cel mai bine este să țineți cardul de credit ascuns în dulap marea majoritate a timpului.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.