Idei de afaceri agricole cu buget redus recomandate în 2016

0

Analizând în mare creșterea economică din ultima perioadă putem afirma faptul că anul 2016 este ideal pentru demararea unei afaceri în domeniul agriculturii.

Investiția inițială poate să fie destul de mică datorită fondurilor oferite de către MADR.

Acestea vor asigura o menținere mai ușoară a afacerii chiar dacă profitul întârzie să apară.

miez-de-nucaDe multe ori, în cazul afacerilor vegetale și a celor zootehnice, profitul poate să apară chiar și după câțiva ani.

În cazul demarării unei noi afaceri este ideal un plan de afaceri indiferent de experiența pe care o aveți în acel domeniu.

Îl puteți realiza chiar dumneavoastră, dar se recomandă verificarea acestuia de către o firmă de consultanță în afaceri.

Rolul planului este foarte important deoarece toată afacerea dumneavoastră se bazează pe punerea în aplicare a acestuia fără a exista abateri semnificative.

Am realizat o listă de afaceri agricole – zootehnice ce se pot demara și în 2016 având un buget destul de limitat.

Pe website-ul AfaceriPedia.ro puteți să găsiți de asemenea mai multe idei de afaceri atât în agricultură cât și în alte domenii.

Livadă de nuci
Este o afacere pe termen lung cu un profit garantat datorită faptului că oferta de nuci de pe piață este cu mult mai mică decât cererea.

Din acest motiv nucile au devenit foarte scumpe în ultima perioadă și se aproximează o creștere semnificativă a prețului acestora în următorii ani.

Pentru o livadă de nuci se oferă și sprijin din partea statului pentru a susține buna dezvoltare a unei afaceri de acest gen prin Subprogramul Tematic Pomicol.

Principalul dezavantaj al unei plantații de nuci este faptul că este necesară o investiție pentru achiziționarea suprafeței.

Un avantaj este dacă deja dețineți un teren. Amenajarea acestuia nu este deloc costisitoare și se poate realiza ușor, pornind cu un buget redus.

Crescătorie de prepelițe
Este o afacere ce necesită o invesțitie mică în cazul în care deja beneficiați de un spațiu pentru productie.

Spre deosebire de alte păsări, prepelițele se pot crește foarte ușor deoarece nu sunt pretențioase și nu sunt sensibile.

Ouăle acestora sunt căutate pe piață, iar producția vă poate asigura un trai decent cu un minim de efort. Aici găsiți mai multe detalii despre această afacere.

Desigur, această afacere necesită un plan de afaceri bine pus la punct încă din start.

O crescătorie de prepelițe poate să fie și neprofitabilă dacă nu sunt bine calculate costurile de producție de la început.

Deoarece sumele rulate sunt destul de mici spre deosebire de alte afaceri, se recomandă minimizarea cheltuielilor cât se poate de mult.

Ciupercărie
În special ciupercile Champignon, dar mai nou și Pleurotus sunt foarte căutate pe piață, iar diferența dintre ofertă și cerere este asigurată de către import.

Această afacere vă poate asigura un profit semnificativ dacă vă asigurați din start piața de desfacere.

Puteți vinde prin mai multe canale, atât în piețe cât și direct în supermarketuri.

Investiția inițială nu este mare, iar câștigul este destul de rapid spre deosebire de alte afaceri asemănătoare. Cu un plan bun de afaceri vă asigurați încă din start succesul.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.