Ce este ‘Contul de capital’?

0

Contul de capital arată modificarea netă a proprietății fizice sau a activului financiar ale unei națiuni și, împreună cu contul curent, constituie balanța de plăți a unei țări.

Contul de capital include investițiile străine directe, investițiile de portofoliu  și alte investiții, plus modificările din contul de rezervă. Contul de capital se poate referi, de asemenea, la un cont care indică valoarea netă a unei afaceri la un anumit moment în timp.

portofel cu carduriDetalierea ‘Contului de capital’
Contul de capital al unei țări calculează activitatea economică dintr-o țară sau o regiune.

Contul de capital al unei corporații este un cont principal utilizat pentru înregistrarea sumelor pe care un investitor le plătește către companie, dar și a sumei cumulate a câștigurilor societății minus retribuţiile cumulative către proprietari.

Balanțele conturilor de capital se raportează în secțiunea aferentă capitalului propriu al proprietarilor, al partenerilor sau a acționarilor din bilanț.

Conturile de capital naționale
Contul de capital al unei țări sintetizează situația economică globală a unei țări. Piețele monitorizează îndeaproape contul de capital, deoarece acesta arată direcția generală a economiei unui stat și furnizează semnale de vânzare şi cumpărare și pentru diverse industrii sau strategii de portofoliu.

Balanța comercială a unei țări face parte din balanța de plăți aferentă. Spre exemplu, balanța de plăți a Statelor Unite este compusă din trei subconturi: contul curent, contul de capital și contul financiar. Fiecare dintre aceste conturi au propriile tipuri de intrări și ieșiri.

Economiștii și analiștii economici utilizează balanța comercială pentru a înțelege puterea economiei unei țări în comparație cu alte state.

De exemplu, o țară cu deficit comercial ridicat, în mod obișnuit se împrumută de bani pentru achiziționarea de bunuri și servicii, în timp ce un stat care are un excedent comercial mare face exact opusul.

Balanța comercială se poate de asemenea corela cu stabilitatea politică a unei țări, deoarece indică nivelul investițiilor străine care se realizează acolo.

Conturile de capital ale corporațiilor
O corporație deține mai multe conturi de capital. Conturile de capital subscris, cum ar fi acțiunile normale (comune), acțiunile preferențiale sau capitalul subscris în exces raportează sumele pe care corporația le primește în cazul în care acțiunile corespunzătoare capitalului social sunt emise către investitori.

Conturile de rezultat reportat conțin veniturile cumulative ale societății de la formare minus dividendele cumulative distribuite către acționari.

Contul acțiunilor de trezorerie raportează suma plătită de corporație pentru răscumpărarea propriilor acţiuni care nu au fost încă retrase de pe piaţă.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe Știri-economice.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.